Kinderopvang

Wil jij babygebaren gaan gebruiken in jouw kinderopvang? Of ben je gastouder en heb je interesse? Bijdehandjes Gebaren biedt als partner van Babygebaren Nederland verschillende opties in de regio Leiden en Den Haag. Interesse? Neem eens vrijblijvend contact op. Ik denk graag met je mee!

Ouderavond
Zoek je een thema voor een ouderavond? Bijdehandjes Gebaren organiseert graag een leuke avond over babygebaren!
Erg leuk als je als kinderdagverblijf / gastouderbureau al met babygebaren werkt en de ouders er meer bij wil betrekken. Maar ook als dit voor ouders nog een nieuw onderwerp is krijg ik vaak heel enthousiaste reacties!
De workshop duurt anderhalf uur.

De kosten:
– € 150,- exc. BTW.
– reiskosten € 0,40 per kilometer
– De lengte van de reis wordt bepaald met gebruik van maps.google.nl.

Interesse? Neem vrijblijvend contact op.

Studiedag
Ik verzorg graag een workshop tijdens een studie/themadag op het kinderdagverblijf. De workshop duurt twee uur en wordt aangepast aan jullie wensen. Het is een interactieve workshop met gerichte tips en adviezen voor jouw locatie en doelgroep. Ook wordt het materiaal van Babygebaren Nederland met korting aangeboden.

De kosten:
– € 250,- exc. BTW.
– reiskosten € 0,40 per kilometer.
– De lengte van de reis wordt bepaald met gebruik van maps.google.nl.

Interesse? Neem vrijblijvend contact op.

Babygebaren Implementatie
(bron: www.babygebaren.nl)

Hieronder een aantal voordelen van het gebruiken van Babygebaren binnen jouw kinderdagverblijf na een implementatie;

  • babygebaren is een hulpmiddel voor een intensievere interactie met kinderen
  • minder frustratie doordat de communicatie van beide kanten helder is
  • meer tijd voor ontwikkelingsgerichte activiteiten, omdat het geheel soepeler verloopt
  • babygebaren stimuleert de taalontwikkeling; de kinderen gaan al snel de juiste woordklanken maken bij de gebaren waardoor ze zich eerder verbaal kunnen uitdrukken
  • voordelen voor kinderen die in een groep niet goed durven praten
  • voordelen voor kinderen die twee- of meertalig opgevoed worden
  • gebruik van Babygebaren bevordert het zelfvertrouwen

Met een Babygebaren Implementatie krijgt jouw kinderdagverblijf een workshop en 3 dagdelen coaching om ervoor te zorgen dat babygebaren volledig in jouw kinderdagverblijf geïntegreerd is.

Om het gebruik van babygebaren in goede banen te leiden volgen we drie stappen:

Stap 1 – Telefoongesprek
Een telefoongesprek van een circa een half uur om inzicht te krijgen in hoe babygebaren gebruikt kan worden binnen jouw kinderdagverblijf.

Stap 2 – Workshop
Een workshop van circa twee uur, deze wordt op locatie gegeven. Hierna volgt een vraag en antwoord sessie met tips en advies over hoe babygebaren het beste toe te passen is in bepaalde situaties. Bij deze workshop is voor elke deelnemer het gebarenwoordenboekje “Babygebaren, de eerste woordjes” inbegrepen.

Stap 3 – Coaching dagdeel (3x)
Na een aantal weken brengen wij opnieuw een bezoek aan het kinderdagverblijf om vragen te beantwoorden en om te kijken hoe de toepassing van Babygebaren tijdens het werk verloopt. We zullen kijken naar de gebaren interactie tussen pedagogisch medewerkers en kinderen en jullie coachen in de verbetering daarvan. Wanneer tijdens de laatste coachingsdag blijkt dat de babygebaren goed geïmplementeerd is zul je een Babygebaren certificaat ontvangen en het kinderdagverblijf zal bovendien op onze site en in onze nieuwsbrief vermeld worden. Zo kunnen ouders die met babygebaren werken een kinderdagverblijf kiezen dat babygebaren gebruikt.

Mochten er verschillende locaties bij de workshop zitten dan worden al deze locaties appart bezocht voor de coaching.

Samenvattend:
– een gesprek van circa een half uur met de leidinggevende(n) van het kinderdagverblijf
– een workshop van 2 uur + vraag en antwoord sessie + materiaal
– een coaching bezoek ( in totaal drie keer, waarbij de laatste keer het certificaat wordt uitgereikt)
– een Babygebaren certificaat

De maximale groepsgrootte van een workshop Babygebaren is 15 mensen. Wanneer de groep die jij hebt groter is, neem dan contact met ons op dan kunnen wij een aangepaste indeling maken.

Kosten:
– € 695,- excl. BTW
– reiskosten € 0,40 per kilometer (de lengte van de reis wordt bepaald met maps.google.nl)
– eventuele extra kosten zijn € 375,- per extra locatie plus de reiskosten.

Wat zit bij de kosten inbegrepen:
– een DVD ‘Babygebaren, doe je mee?’
– alle deelnemers ontvangen een exemplaar van het woordenboekje ‘Babygebaren, de eerste woordjes’
– wanneer de workshop Babygebaren met goed succes is afgerond zullen wij deze toevoegen aan onze lijst met kinderdagverblijven die babygebaren gebruiken, deze lijst wordt op de website gepresenteerd en in onze nieuwsbrief vermeld, evenals in de nieuwsbrief en op de website van Babygebaren Nederland.

Interesse? Neem vrijblijvend contact op.

Babygebaren certificatie
(bron: www.babygebaren.nl)

Met een Babygebaren Certificatie krijgt jouw kinderdagverblijf een workshop en één dagdeel coaching, dit is dus minder uitgebreid dan de totale Implementatie. Het verschil met de Babygebaren Implementatie is met name de tijd die geïnvesteerd wordt in het implementeren van Babygebaren. Dit brengt met zich mee dat het verkrijgen van het certificaat moeilijker kan verlopen. Ook is er een verschil in icoon op de website en worden eerst de kinderdagverblijven genoemd die een implementatie hebben gedaan.

Om het gebruik van Babygebaren in goede banen te leiden volgen we drie stappen:

Stap 1 – Telefoongesprek
Een gesprek van circa een half uur om inzicht te krijgen in hoe Babygebaren gebruikt kan worden binnen jullie kinderdagverblijf.

Stap 2 – Workshop
Een workshop van circa twee uur, deze wordt op locatie gegeven. Hierna volgt een vraag en antwoord sessie met tips en advies over hoe babygebaren het beste toe te passen is in bepaalde situaties. Bij deze workshop is voor elke deelnemer het gebarenwoordenboekje “Babygebaren, de eerste woordjes” inbegrepen.

Stap 3 – Coaching dag
Na een aantal weken brengen wij opnieuw een bezoek aan het kinderdagverblijf om vragen te beantwoorden en om te kijken hoe de toepassing van Babygebaren tijdens het werk verloopt. We zullen kijken naar de gebaren interactie tussen pedagogisch medewerkers en kinderen en jullie coachen in de verbetering daarvan. Wanneer tijdens deze coaching dag blijkt dat de Babygebaren goed gebruikt wordt zul je een Babygebaren certificaat ontvangen, dit zal tevens op onze site en in onze nieuwsbrief vermeld worden. Zo kunnen ouders die met babygebaren werken een kinderdagverblijf kiezen dat Babygebaren gebruikt.

Mochten er verschillende locaties bij de workshop zitten dan worden al deze locaties appart bezocht voor de coaching.

Samenvattend:
– een gesprek van circa een half uur met de leiding van het kinderdagverblijf
– een workshop van 2 uur + vraag en antwoord sessie + materiaal
– één coaching bezoek
– een Babygebaren certificaat

De maximale groepsgrootte van een workshop Babygebaren is 15 mensen. Wanneer de groep die jij hebt veel groter is, neem dan contact met ons op dan kunnen wij een aangepaste indeling maken.

Kosten:
– € 495,- excl BTW.
– reiskosten € 0,40 per kilometer ( de lengte van de reis wordt bepaald met maps.google.nl)
– eventuele extra kosten zijn € 125,- per extra locatie plus de reiskosten

Wat zit bij de kosten inbegrepen:
– een DVD ‘Babygebaren, doe je mee?’
– alle deelnemers ontvangen een exemplaar van het woordenboekje ‘Babygebaren, de eerste woordjes’
– Wanneer de workshop Babygebaren met goed succes is afgerond zullen wij deze toevoegen aan onze lijst met kinderdagverblijven die babygebaren gebruiken, deze lijst word op de website gepresenteerd en in onze nieuwsbrief vermeld, evenals in de nieuwsbrief en op de website van Babygebaren Nederland.

Interesse? Neem vrijblijvend contact op.