Overige cursussen

Bijdehandjes Gebaren is ook beschikbaar voor het geven van een workshop of cursus over bijvoorbeeld de Nederlandse Gebarentaal, Dovencultuur of communiceren met mensen met een verstandelijke beperking. Maar heb je bijvoorbeeld ook wel eens gedacht aan voorlezen met gebaren op een reguliere basisschool?
Er is veel mogelijk wanneer er behoefte is aan iemand met kennis van en ervaring met gebaren / de Nederlandse Gebarentaal of de cultuur van doven in Nederland.

Workshop Gebarentaal bij Helden om de Hoek, een festival om de vrijwilligers in de regio Pijnacker te bedanken voor hun inzet.

Workshop Gebarentaal bij Helden om de Hoek, een festival om de vrijwilligers in de regio Pijnacker te bedanken voor hun inzet.

Voorbeelden van workshops en cursussen die Bijdehandjes Gebaren kan bieden:

– Een workshop Nederlandse Gebarentaal voor algemeen belangstellenden
– Een oudercursus gebaren voor kinderen met het syndroom van Down
– Een workshop over omgang met dove mensen, bijvoorbeeld voor bedrijven of instellingen waarbij een dove collega werkzaam is
– Een thuiscursus voor ouders met een kind met een beperking
– Een workshop of cursus ‘Gebaren voor mensen met een verstandelijke beperking’ voor vrijwilligers of medewerkers

Maar andere opties zijn uiteraard ook mogelijk. Schroom niet om contact op te nemen wanneer je twijfelt of Bijdehandjes Gebaren iets voor je kan betekenen. Mocht de workshop of cursus niet binnen mijn mogelijkheden vallen, dan kan ik je eventueel in contact brengen met andere organisaties.